محل تبلیغات شما
آمار مبنای همه برنامه ریزیهاست و آمار دقیق و بهنگام مبنای رشد و بالندگی ( بانک اطلاعات جامع با استفاده از خروجی ها )

      همانطور که استحضار دارید رشد و توسعه فن آوری اطلاعات و ارتباطات (ict) در تمامی  ابعاد زندگی بشر وارد شده و تاثیرات شگرفی در ارتقاء سطح کمی و کیفی آنها داشته و دارد بطوری که هر لحظه میلیونها اطلاعات درجهان تولید و در دسترس استفاده کنندگان اعم از برنامه ریزان وسایر ذینفعان در اقصا نقاط دنیا قرار میگیرد و این امر موجب گردیده جهان به سرعت در حال تبديل به يک جامعه اطلاعاتی باشد و سازمانها و جوامع مختلف هر يک به اندازه توان و زيرساخت های موجود و بهره گیری از متخصصان مربوطه از مزايای این فناوری بهره مند می گردند.

       در برنامه توسعه اجتماعی و اقتصادی کشورما نیز، این موضوع با عنوان دولت الکترونیک و بمنظور دسترسی افراد به تسهیلات ، اطلاعات ، خدمات دولتی ، اصلاح کیفیت خدمات و ارائه فرصتهای گسترده ‌تر برای ارائه پیشنهادات و مشارکت در فرایندها و… دیده شده است بنابراین حصول این نتیجه در برنامه های دولت موجبات ایجاد رقابت بین سازمانهای دولتی و غیر دولتی خواهد بود که با این پیش فرض سازمان تعاون روستائی نیز از این موضوع مستثنی نبوده و بهره مندی و عدم بهره مندی از این فناوری و مهمتر از آن بروز بودن و یا نبودن زیرساختها و اطلاعات مربوطه در تعیین سطح و بقاء سازمانی تاثیرات شگرفی خواهد داشت

      از موارد مهمی که در این ارتباط می توان به آن اشاره نمود ایجاد و بهره گیری از بانک اطلاعات جامع برای داشتن اطلاعات دقیق و بروز ازوضعیت و عملکرد سازمان و شبکه تحت پوشش می باشد که این مورد قبلا" توسط هیئت مدیره مصوب و جهت اجراء ابلاغ شده و جلسات کارشناسی اولیه برگزار ولی تاکنون اقدام اجرائی صورت نگرفته و بنظر می رسد توجه به این موضوع بسیار مهم و با اجرائی شدن آن موفقیت های سازمان ارتقاء و امکان رقابت با سایر سازمانها فراهم و ماندگاری سازمان فراهم خواهد بود.

        امید است حسن توجه و اتخاذ تمهیدات لازم دست اندرکاران محترم ، موجبات ارتقاء سازمان و شبکه تحت پوشش گردد.                                                                          من ا. التوفیق

معایب :

الف : آمار سازمان مرکزی از چند کانال شامل معاونتها و مدیریتهای فنی ، مسئول هماهنگی و اداره آمار دریافت می شود که این موضوع باعث بی نظمی ، چندگانه بودن فرمها ، تکراری بودن اطلاعات و می شود.

ب :  آمار سازمان در مقاطع مختلف دریافت می شود و بروز نیست.

  ج : یک قلم آماری مثل انبار، ظرفیت انبار و خیلی چیزهای دیگر در طی دوره های مختلف از زمان تاسیس شبکه تاکنون بصورت حداقل سالی چهار بار آمار اخذ شده و تاکنون بطور متوسط 160با هر شرکت تعداد و ظرفیت امکانات موجود را اعلام نموده است که این موضوع موجبات بی توجهی شبکه به سازمان می باشد.

   د : نرم افزار تحت DOS موجود آمار، بیش از10سال است که طراحی شده و درحال استفاده می باشد که امکان ارتباط با هیچ نرم افزاری ندارد و جوابگوی نیازامروزسازمان نیست که برای رفع این معضل موارد ذیل به نظر می رسد .  

       گام اول : در گیر نمودن معاونتها و مدیریتهای سازمان مرکزی با مقوله آمارمی باشد.

 برای تحقق داشتن آمارهای بروز وانجام نظارتهای لازم توسط ادارات تخصصی مربوطه لازم است روش فعلی اخذ آمارهای فصلی که از واحد آمار استانها اخذ می شود اصلاح شود و کلیه آیتمهای آمارهای فصلی از معاونتها و مدیریتهای سازمان مرکزی اخذ شود.

 بدین صورت که با عنایت به اینکه کلیه اطلاعات دریافتی از واحد آمار سازمان استانها بصورت ریزتر و بروزتر توسط ادارات مربوطه سازمان مرکزی دریافت می شود بهتر است آمارهای فصلی اداره آمار از طریق ادارات مربوطه اخذ که این موضوع یک مرحله از کار اضافی سازمان استانها را کاسته و دقت آمارها به خاطر نظارت ادارات تخصصی بالا می رود.

( سابقه موضوع - صورتجلسه زمان آقای میر محمدی مبنی بر دریافت آمار توسط اداره آمار سازمان مرکزی از معاونتها و مدیریتهای مرکز)

گام دوم : ایجاد گروه آمار و بررسی و تجزیه و تحلیل موضوع توسط گروه و راه اندازی سیستم بروز به کمک شرکت ذیصلاح می باشد.

گام سوم : اجرائی نمودن نرم افزار

گردش کار پيشنهادی  جمع آوری آمار در تعاون روستائی

برای تغییر در روش ثبت و جمع آوری آمار و بروز نمودن ابزارهای لازم برای آن توجه به موارد ذیل ضروری می باشد.

1 -  نرم افزار پیشنهادی نرم افزاری است که قابلیت اخذ خروجی نرم افزارهای موجود ذیل را داشته و امکان ورود فیلدهای مورد نیاز جدید را داشته باشد و در سطوح مختلف سازمانی ( شهرستان ، استان و مرکز) بهنگام و قابل دسترس باشد.

2 -  نرم افزارهای موجود سازمان و شرکتها شامل : MIS * مالی *  حقوق و دستمزد * اموال * سهام * سیترا * هلو ، حاسب ملی و . ( طراحی فرم ورود اطلاعات در شهرستان برای اطلاعات تولید در شهرستان شامل برگزاری مجامع و غیره )

3 -  در این نرم افزار کارشناسان در سطوح مختلف سازمانی مسئول تولید و ورود اطلاعات به نرم افزار می باشند .

4 -   اداره آمار و برنامه ریزی در سطوح مختلف سازمانی ( شهرستان ، استان و مرکز) مسئول کنترل ، نظارت ، برنامه ریزی  و پاسخگوئی به نیازهای آماری مبادی ذیصلاح می باشند .

محاسن :

  1 –  آمار سازمان در سطوح مختلف سازمانی بروز می شود و این عامل باعث بهنگام شدن آمار ها و برنامه ریزی و رشد و توسعه سازمان خواهد شد .

  2 -   هیچ آماری در سطوح مختلف سازمانی تکراری نخواهد بود .

  3  -  یک قلم آماری واحد مثل انبار و خیلی چیزهای دیگر فقط یکبار آنهم زمان تولید اطلاعات وارد سیستم می شود

  4 -  نرم افزار تحت DOS موجود آمار 10سال قبل طراحی شده ، انعطاف پذیر نیست ، امکان ارتباط با هیچ نرم افزاری ندارد و جوابگوی نیازامروز نیست  .  

  5 -  بی اعتمادی شبکه به سازمان از ثمرات مهم این نوع روش جمع آوری آمار می باشد.

  6 -  لازمه رفع این معضل تشکیل کاگروه مربوطه و طراحی و بروزرسانی نرم افزار و ایجاد ارتباطاتات لازم می باشد که می بایست از شرکتهائی ذیصلاح هستند و در زمینه تجزیه و تحلیلهای آماری فعالیت دارند کمک گرفت. 

1-        امکان ارتباط بی واسطه نرم افزار ایجاد شده با پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی برقرار گردد.

 

حسن رضا دوستی کارشناس آمار و برنامه ریزی سازمان تعاون روستایی استان قم

درخواست بهره برداری از کتابخانه امین

چند نکته در مورد یارانه در ایران

تقسیم کار ، ارزیابی و نظارت

آمار ,سازمان ,  ,، ,نرم ,اطلاعات ,نرم افزار ,می باشد ,می شود ,این موضوع ,مختلف سازمانی ,سطوح مختلف سازمانی ,مختلف سازمانی شهرستان ,مدیریتهای سازمان مرکزی ,آمار سازمان مرکزی

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها